- News

Danmarks næste klassiker

Fem fantastisk dygtige designere dystede her til aften om at skabe Danmarks næste klassiker inden for kategorien "Smuk lampe, der kan hænge over spisebordet". 

I disse uger løber ”Danmarks næste klassiker” over skærmen på DR1, hvor fem møbeldesignere bliver udfordret inden for seks kategorier. 

I aftenens program og dermed tredje udfordring lød opgaven på at skabe en smuk lampe, der kan hænge over spisebordet. Danmark har allerede verdensberømte kreationer fra f.eks. PH, Le Klint og Verner Panton blandt lampeklassikerne, så det var nogle enorme sko, der skulle udfyldes. Sværhedsgraden skinnede også igennem hos designerne, der i løbet af processen blev udfordret som aldrig før.

Hos Le Klint har vi hjulpet designer Rikke Frost med hendes konkurrence projekt i programmet.

På trods af den meget korte periode, der har været til rådighed, er det lykkedes for Rikke at skabe en lampe, som indeholder både nyskabende og velkendte elementer.

Det klassiske foldehåndværk indgår ikke overraskende som en væsentlig del af designet. 

Lampen er et oplagt valg til brug over spisebordet med mulighed for både at samle og sprede lyset i forhold til antallet af personer omkring bordet.

Det har været en fornøjelse at få lov at deltage i projektet, og vi synes det har været en rigtig god oplevelse at arbejde sammen med Rikke og være med til at føre hendes ideer ud i livet.